JOGURT TOPI SALO SA STOMAKA

by | 06.08.2022

Ako ste bili skeptični i sumnjali u njegove moći, vreme je da promenite mišljenje

Ako ste bili skeptični i sumnjali u njegove moći, vreme je da promenite mišljenje. Jogurt sagoreva salo sa stomaka.

U eksperimentu koji je trajao 12 nedelja, 34 gojazne osobe podvrgnute su niskokaloričnoj dijeti. Njih 16 dobijalo je tablete sa 400 do 500 miligrama kalcijuma dnevno, dok je ostalih 18 uzimalo jogurt i što im je obezbeđivalo  do 1.100 miligrama kalcijuma u danu.

“Svi učesnici su izgubili puno telesne masnoće, ali grupa koja je konzumirala jogurt izgubila je 4,5 kilograma sala na trbuhu, za razliku od druge grupe koja je izgubila 2,7 kilograma sala na trbuhu”, kaže naučnik Majkl Zemel s Univerziteta u Tenesiju, gde je istraživanje sprovedeno.

Osim toga, učesnika prve grupe izgubili su samo 0,6 centimetara u struku, dok su oni koji su konzumirali jogurt izgubili 3,8 centimetara.

“Jogurt je pomogao da izgube više kilograma. Prosečni gubitak težine bio je 5,8 kilograma”, komentirao je Zemel, koji smatra da dodavanje tri jogurta dnevno u dijeti sa smanjenim kalorijskim udelom može uveliko povećati gubitak masnoće.

“Kada ljude stavimo na dijetu koja uključuje tri porcije jogurta dnevno, možemo gotovo udvostručiti količinu izgubljene masti u poređenju s ljudima na dijeti s niskim udelom mlečnih proizvoda. Takva dijeta biće dvostruko delotvornija u održavanju mišićne mase, a to je vrlo važno kad ste na dijeti. Želite da izgubite masno tkivo, a ne mišiće”, rekao je.