Japanski preparat AHCC u 75% slučajeva trajno iskoreni HPV

by | 27.10.2023
Japanski preparat AHCC u 75% slučajeva trajno iskoreni HPV

Japanski preparat AHCC protiv vodećeg uzročnika smrtnosti od raka kod žena: Istraživanje prof. dr Džudit Smit i njenog tima je veoma ohrabrujuće.

Svetska zdravstvena organizacija saopštila je da je ljudski papiloma virus drugi vodeći uzrok smrtnosti od raka kod žena.

Japanski preparat AHCC u borbi protiv HPV

Uzrok nekih od najčešćih infekcija savremenog sveta su humani papiloma virusi (HPV). Postoji preko 130 tipova HPV koji mogu da budu uzročnik infekcija genitalnog trakta kod žena. Humani papiloma virusi pripadaju grupi DNK virusa i zarazni su. To su jedini virusi koji u organizmu ljudi i životinja mogu dovesti do nekontrolisane proliferacije tkiva, tj. do tumorskog rasta, usled DNK mutacija.

Iako većina infekcija ovim virusom nije opasna po život, HPV stvaraju epitelne tumore kože i sluznica. Veoma su uporni i otporni na razne lekove. Neki od tipova ovog virusa uzročnik su raka grlića materice, ali i anusa, vagine i spoljašnjih polnih organa žene (vulva). Maligna transformacija je uglavnom primećena kod osoba s genitalnim bradavicama, kao i kod pacijenata sa poremećajem imuniteta.

Japanski preparat AHCC: Naučni dokazi

Istraživački tim Medicinskog fakulteta Univerziteta u Teksasu, predvođen profesorkom Džudit Smit, već duže od deset godina radi na tome da otkrije šta može da pomogne protiv ove uporne i opasne infekcije. Ekskluzivno otkrivamo njihovo poslednje istraživanje koje još uvek traje, a koje je dovelo do veoma značajnih rezultata u iskorenjivanju humanog papiloma virusa.

prof. dr Džudit Smit

Prof. dr Džudit Smit

Micelija gljive šitake

Džudit Smit i njen tim otkrili su da je japanski ekstrakt gljiva AHCC efikasan u suzbijanju HPV-a. AHCC je ekstrakt od micelija gljive šitake. AHCC aktivno jedinjenje povezano sa heksozom je dodatak koji se proizvodi od šitake pečuraka i ima antiinflamatorna svojstva i svojstva koja poboljšavaju imuni sistem.

AHCC se dobija iz ćelija micelija šitake pečuraka, a zatim se uzgaja skoro dva meseca pre odvajanja i sterilizacije. Ovaj jedinstveni proces fermentacije značajno smanjuje veličinu polisaharida u pečurkama. To znači da su polisaharidi dovoljno mali da prođu kroz male otvore u tkivima što omogućava da se polisaharidi bolje apsorbuju u telo. Inače, ekstrakti i čajevi ovih šitake pečuraka se vekovima koriste u tradicionalnoj medicini.

Antikancerogena svojstva

“Pretkliničke studije su pokazale da AHCC ima antikancerogena svojstva, a kako su potvrdile studije in vitro i in vivo, može da iskoreni HPV. Njegova sposobnost da iskoreni tipove onkogena HPV pripisuje se modulaciji interferona a, b, g. To znači da AHCC zaista može da spreči infekciju, ili da spreči ponovnu infekciju. Utvrdili smo da ovaj preparat može da podigne imunski sistem do tačke otpora infekciji HPV-om. Zato su podaci o uticaju AHCC na imuni sistem veoma interesantni i potvrđuju njegovu sposobnost modulacije interferona – kontatuje dr Džudit Smit.

Japanski preparat AHCC

Japanski preparat AHCC

Naučnica ističe da je kod pacijenata koji su koristili AHCC uočena sposobnost modulacije interferona.
“Međutim, kod pacijenata koji nisu uspeli da iskorene infekciju, možete videti da se promene u nivou interferona razlikuju od promena posmatranih kod pacijenata koji su uzimali tri grama AHCC. Dakle, preporučujemo da koristite dozu od tri grama dnevno, a vreme korišćenja (tri, šest, devet meseci ili duže) zavisi od imunološkog sistema i reakcije na AHCC. U svakom slučaju, kod većih doza, infekcija se brže povlači, dok u dozi od jednog grama nismo videli toliki uticaj. Zato preporučujemo da ostanete na većoj dozi.”

Važno je doziranje

Poslednjim istraživanjem Džudit Smit i njenog tima utvrđeno je i kako da optimizujemo upotrebu AHCC.
“Koristili smo tradicionalnu, dvostruko slepu, placebo-kontrolnu studiju koju koristimo u mnogim modelima razvoja lekova. Svi pacijenti koji su učestvovali u istraživanju imali su potvrđenu upornu HPV infekciju duže od dve godine. Pacijenti su podeljeni u dve grupe: prva grupa je dobijala AHCC šest meseci, a drugih šest meseci uzimala je placebo, dok je druga grupa dobijala placebo dvanaest meseci”, odjašanjava dr Smit i dodaje da je su tada izašli iz režima slepih istraživanja. Odnosno, znali su znali su koji pacijent je bio u kojoj frup i pratili su tok izlečenja.

“Pacijenti iz prve grupe, koji su postigli napredak u lečenju, nadgledani su još narednih šest meseci. Ukoliko nije bilo pomaka, oni više nisu učestvovali u istraživanju. U placebo grupi, pacijentima koju su sami uspeli da neutrališu infekciju, ukazali smo na to i kontrolisali promene u ponašanju. Ako su ostali pozitivni, onda smo im davali AHCC i dobijali više podataka. Ovo su rezulati koje su dobili:

AHCC 3 g dnevno: 6 od 8 pacijenata potvrdilo je iskorenjivanje uzročnika HPV-a posle tri meseca.
AHCC 1g dnevno: 4 od 9 pacijenata potvrdilo je iskorenjivanje uzročnika HPV-a posle sedam meseci.

 

21.1-AHCC-tvrde-kapsule

AHCC BILJNA KAPSULA

AHCC Ublažava nusefekte hemoterapije uključujući vrtoglavicu, gubitak kose i apetita, hroničan umor, promene vrednosti u krvi, potiskivanje koštane srži. Pomaže u smanjenju rasta malignih tumora. Daje se kao dijetetski dodatak pacijentima obolelim od dijabetesa, hepatitisa, povišenog holesterola, visokog krvnog pritiska, kao i kancera. Pomoć kod učestalih bakterijskih i virusnih infekcija.

CentralITAlliance / gettyimages.com