IMPOTENCIJA: ČAJEVI VRAĆAJU POLNU MOĆ

by | 06.06.2023

Ako vas muči impotencija, obavezno potražite stručnu pomoć. Ne dešava se samo starijim osobama – problem muči i dvadestogodišnjake

 

Impotencija je mnogo zastupljenija nego što možete da zamislite. Iako nerado o tome pričaju, čak i lekarima i najbližim osobama, činjenica je da se svi muškarci, bar jednom u životu, suoče s erektilnom disfunkcijom. Mnogi od njih imaju konstantno ili povremeno imaju problem s poremećajem seksualne funkcije. Ato se ispoljava na dva načina – kao izostanak erekcije i nemogućnost da se ona održi dovoljno dugo (što uključuje i preranu ejakulaciju).

Iako nije opasna po opšte zdravlje, impotencija je vrlo ozbiljan problem. Remeti odnose u braku i vezi, negativno utiče na svakodnevne aktivnosti, a neretko izaziva i depresiju. Smetnje s potencijom mogu biti organskog porekla. Tu spadaju oboljenja krvnih sudova, hipertenzija, dijabetes, hormonalni poremećaji, intoksikacija cigaretama, alkoholom ili lekovima, povrede ili oboljenja penisa. No, seksualnu disfunkcije u velikom broju slučajeva izazivaju psihogeni faktori.

IMPOTENCIJA: ČAJEVI ZA VRAĆAJU POLNU MOĆ

 

Impotencija: Koje čajeve treba piti

  1. Sjedinite tri kašike sitno iseckanog lista žalfije i kašiku iseckanih šišarki hmelja, pa prelijte sa 7dl ključale vode. Ostavite to poklopljeno da odstoji dva sata. Procedite i pijte tokom dana. Terapija traje deset dana.
  2. Tri kašike semena crnog sleza i tri kašike žalfije prelijte litrom ključale vode. Ostavite da odstoji poklopljeno dva sata. Procedite, po želji zasladite medom i pijte po šolju čaja nekoliko puta dnevno. U svaku šolju naspite po kašičicu polenovog praha.
  3. Pomešajte po kašiku lista žalfije, lista i cveta divlje nane, lista i korena celera, lista ruzmarina, lista i cveta čubra, lista i cveta dragoljuba i semena koprive. Sve to prelijte sa 1,4 l ključale vode. Ostavite da odstoji poklopljeno 90 minuta. Procedite i zasladite medom. Pijte po 2 dl pre i posle doručka, ručka i večere. Pijte deset dana. 
  4. Pomešajte 100 g suve koprive, 30 g mente, 30 g žalfije, 30 g timijana i 100 g peršuna. Kašiku mešavine prelijte s pola litra ključale vode i ostavite to da odstoji poklopljeno pola sata. Popijte celu količinu tokom dana.

Ginko biloba jača polnu moć

Koren kineskog drveta povećava dotok krvi u penis, što je ustanovljeno sasvim slučajno, u okviru ispitivanja dejstva ove biljke na memoriju. Ispitanici su, naime, uočili poboljšanje pamćenja, ali su primetili i da brže i bolje postižu erekciju, a ginko su uzimali dvaput dnevno kao kapsulu od 40 i 60 mg. No, pošto ovaj lekoviti koren povećava rizik od krvarenja, ne bi ga trebalo uzimati ukoliko se piju lekovi za razređivanje krvi. U svakom slučaju, neophodna je konsultacija s lekarom.

Ako vas muči impotenija, isprobajte sledeću mešavinu

U 1 kg meda ubacite po 30 g celera, 30 g peršina, 30 g đumbira i 30 g timijana. Zatvorite i ostavite da odstoji na tamnom mestu 30 dana. Procedite med i dodajte 30 g polena i 30 ml propolisa, pa dobro to promešajte. Triput dnevno uzimajte po kašičicu.

 

Foto: Santje09/gettyimages.co.uk