DOBRO ENDONORM ISKUSTVO: SVI SIMPTOMI HAŠIMOTA NESTALI

by | 01.06.2022

Mira Nikolić iz Beograda, uz pomoć ruskog preparata, oseća se odlično. Više ne oseća pritisak promena koje su je paralisale

Već u 38. godini Mira Nikolić iz Beograda ušla je u preuranjen klimaks. Po njoj, uzrok je bio stres. Brzo je osetila mišićne i kardiovaskularne promene.

– To je kao da vam se sve zgusne i skupi i osećate da to više niste vi. Imala sam strašne promene – išla sam iz valunga u valung, kosa i koža su mi se istanjile, raspoloženje mi se kretalo od tuge do histerije. Organizam se štitio lučeći kortizol i nastala je prava zbrka, i mentalno i fizički. Nisam htela da primam hormonsku terapiju jer sam znala koliko je ona teška za organizam – priča Mira Nikolić, koja je dugo radila kao pedijatrijska sestra u bolnici „Narodni front“.

Kada više nije mogla da izdrži pritisak svih simptoma koji su je snašli, naša sagovornica je otišla kod endokrinologa i dobila dijagnozu Hašimoto sindroma.

– Doktorka je rekla da još uvek ne moram da uzimam lekove i predložila mi je nešto na prirodnoj osnovi. Tada smo prijateljica i ja saznale za ruski preparat Endonorm. Već posle deset dana lakše sam se nosila sa problemima, a prijateljici se, posle dve nedelje, pritisak koji je varirao, regulisao – konstatuje Mira i zaključuje: – Tri meseca nam je trajalo jedno pakovanje tableta. Čak i kada smo prestale da pijemo Endonorm, dugo smo se dobro osećale. Tek nedavno sam opet osetila nemir i odlučila da, brže bolje, ponovo nabavim ovaj moćni preparat.

Glavni sastojak Endonorma je supstanca albinin, koja se vadi iz ekstrakta korena biljke bela steža (Potentilla alba L.), upisane u Crvenu knjigu (knjiga retkih i ugroženih vrsta biljaka) Moskovske, Smolenske, Rjazanjske, Lipecke i drugih oblasti Rusije. Bela steža dobro je poznata u narodnoj medicini Rusije i u evropskim zemljama. Preparati od bele steže pre­po­ru­čuju se u tretmanu različitih bolesti, uklju­čuju­ći otklanjanje poremećaja rada štitaste žlezde: hipotireoze, hipertireoze, hroničnog tireoiditisa, eutireoidne strume (difuzne ili čvoraste) i tiroidne hiperplazije. Prema istra­živanjama kompanije „Fitopanacea“ – al­binin, sastojak bele steže petoprsnice, utiče na proizvodnju tireotropnog hormona prednjeg režnja hipofize, normalizuje mor­fološku strukturu tireoidnog tkiva i vraća štitastu žlezdu u normalno eutiroidno stanje.

Endonorm možete nabaviti u prodavnicama biljnog centra Magično bilje, naručiti telefonom: 011/2420-955, mejlom: [email protected] ili preko internet prodavnice ovde.