Alpen Flex Complex za održavanje normalne funkcije zglobova, kostiju i hrskavice

by | 22.12.2023
Alpen Flex Complex za održavanje normalne funkcije zglobova, kostiju i hrskavice

Alpen Flex Complex je suplement na prirodnoj bazi sa moćnim supstancama koji donosi brojne benegite za koštano-zglobni sistem. Sve to omogućuje zdrav i aktivan život. 

Zglobovi, tetive, ligamenti i mišići predstavljaju važne delove sistema za kretanje. Međutim, bol i različita ograničenja sistema za kretanje mogu se pojaviti brzo i neočekivano. Kod nekih osoba, usled preteranog opterećenja zglobova, na primer tokom sporta, kod drugih se to može dogoditi u starosti ili nakon povrede.

Alpen Flex Complex za aktivan život

Adekvatnom suplementacijom mogu da se spreče simptomi koji ukazuju na znake istrošenosti. U tome može da pomogn e Alpen Flex Complex s bogatim profilom aktivnih sastojaka. Takođe se preporučuje u stanjima posle distorzije zgloba i postoperativno nakon hirurške intervencije. Preporučuje se kod svih vrsta artritičnih promena koje narušavaju tkivo hrskavice, kod reumatidnog artritisa i svih stanja za čiji je oporavak neophodna regeneracija zglobno-koštanog-hrskavičnog tkiva.

Alpen Flex Complex

Kliknite na sliku za više informacija

Alpen Flex Complex: Bioaktivni nutritijenti

Ovaj preparat sadrži izbalansiranu kombinacu 16 aktivnih sastojaka, a ovo su samo neke od vodećih:

Glukozamin Sulfat: Ima ulogu u sintezi zglobne hrskavice, a takđe je deo sinovijalne tečnosti (zglobnog maziva). Starenjem se smanjuje sposobnost organizma da proizvodi dovoljne količine glukozamina, što dovodi do oštećenja zglobne hrskavice i smanjene pokretljivosti zglobova.

Hondroitin Sulfat: Doprinosi očuvanju hrskavice tako što apsorbuje vodu u vezivna tkiva i na taj način podmazuje i štiti hrskavicu, jača njenu fleksibilnost i otpornost na pritisak. Utiče na smanjenje bola kod artritisa i pomaže kod oporavka koštano-zglobnog sistema.

Metilsufonilmetan (MSM): utiče na na čvrstoću i stabilnost vezivnog tkiva, pomaže funkciju zglobova i predstavlja izvor organskog sumpora koji je od velike važnosti za kosti i zglobove. Značajno smanjuje otok zglobova  i ublažava bol. MSM utiče na sintezu sinovijalne tečnosti u zglobovima i štiti hrskavicu od oštećenja.

Kolagen: Osnovni protein svih vezivnih tkiva i čini oko 30% ukupne mase svih proteina u organizmu. Pomaže u regulaciji i ishrani svih ćelija i tkiva i neophodan je za njihovu izgradnju.

Hijaluron: U obliku soli natrijum-hijaluronata koji se koristi za tretman koštano-zglobnog sistema.  Zahvaljujući svojoj sposobnosti da na sebe veže vodu, obezbeđuje čvrstoću, elastičnost i hidrataciju tkiva i zglobova.​

Tamjan: Radi se o standardizovanom ekstraktu iz smole indijskog lisnatog drveta bosvelije, koji zahvaljujući sadržanim supstancama doprinosi tretmanu osteoartritisa i održavanju normalne funkcije kostiju i zglobova.

Đavolja kandža: Zbog svojih protivupalnih i analgetskih svojstava koristi se u tretmanu hroničnog reumatizma, artritisa, bolnih leđa i lumbaga.

Vitamini i minerali: Ovaj preparat j bogat vitaminom C, cinkom, bakrom, manganom, selenom, vitaminima D3, E i B12. Ovaj koktel doprinosi zdravlju kosti i zglobova.

Kome je namenjen ovaj proizvod?

Proizvod je namenjen za sve koji žele održati dobro stanje sistema za kretanje. Zdravi zglobovi i kosti nam omogućavaju da uživamo u omiljenim sportskim ili fizičkim aktivnostima.

Jupiterimages/ gettyimages.com