Snižavanje šećera u krvi: U prirodi je lek

by | 18.09.2024
Snižavanje šećera u krvi prirodnim putem

Ako imate visok šećer, onda ste sigurno upoznati sa tim koliko je važno da to promenite. Snižavanje šećera u krvi prirodnim putem može biti dobro rešenje.

Ne postoji magičan trik koji će da reši ovaj problem odjednom. Neki saveti mogu da budu od koristi u trenutku, dok bi svakako bilo dobro da prilagodite određene navike. U svakom slučaju, priroda ima odgovor na sve.

Snižavanje šećera u krvi prirodnim putem

Postoji nekoliko načina na koje možete sniziti šećer u krvi. Određene namirnice deluju na naš organizam snižavajući šećer i pomažući nam da se izborimo sa ovim stanjem.

Članak se nastavlja posle reklama

Odlučite se za hranu sa niskim glikemijskim indeksom

Kada osoba ima dijabetes, važno je da uzmete u obzir i hranu sa niskim glikemijskim indeksom. Tu spadaju avokado, breskve, spanać, crveni kupus, paradajz, šargarepa, brokoli…U svakom slučaju, ako niste sigurni kako da prilagodite ishranu svom stanju, obradite se lekaru koji će imati korisne savete.

Ekstrakti šećerne trske može biti dobro za snižavanje šećera u krvi prirodnim putem

Ukoliko želite da snizite šećer u krvi, onda ekstrakti šećerne trske mogu biti od koristi. Ovo je jedan od najpoznatijih lekova od davnina koji postoje. Šećernu trsku možete pronaći u obliku kapsula. Iako možda ne biste prvo na nju pomislili, ona pomaže proizvodnju insulina u telu.

Članak se nastavlja posle reklama

Unosite cimet

Cimet je poznat po svom dejstvu da stabilizuje nivo šećera u krvi. Neki nisu ljubitelji ukusa ovog začina, pa ako ga ne volite, probajte da ga zamaskirate čajem ili nekim drugim napitkom koji će učiniti da uživate dok pomažete sebi.

Članak se nastavlja posle reklama

Đumbir je takođe dobar za snižavanje šećera u krvi prirodnim putem

Đumbir je veoma poznat po svojim afrodizijačkim prednostima, ali je ipak važno uzeti u obzir da on može pomoći i ako vam je šećer u krvi visok. Osim što smanjuje nivo šećera u krvi, đumbir i pomaže poboljšanju otpornosti vašeg tela na insulin.

Limun i vitamin C za snižavanje šećera

Limun je prepun vitamina C, ali ako vam je to previše kiselo rešenje, možete da se odlučite za bilo koje voće bogato vitaminom C. U stvari, to je bakin lek koji posebno deluje jer je prepun antioksidansa. On je takođe koristan i u borbi protiv visokog krvnog pritiska i umora.

Patlidžan snižava glikemijski indeks

Patlidžan je jedan od onih koji imaju nizak glikemijski indeks i pomaže da se on snizi i u krvi. Osim toga, prepun je vlakana, a njega možete pripremati na razne načine što ga čini odličnim saveznikom u borbi protiv visokog šećera.

Takođe, čaj od žalfije može biti koristan u ovom slučaju, kao i borovnica, aloe vera ili piskavica. Pored toga, fizička aktivnost je veoma značajna, pa se potrudite da je imate što više kako biste poboljšali svoje zdravlje.

Članak se nastavlja posle reklama

ronstik/GettyImagesPlus