Bakin lek za zujanje u ušima koji će odmah delovati

by | 16.09.2024
Lek za zujanje u ušima

Svi smo ponekad iskusili da imamo osećaj kao da nam nešto zuji u ušima. Međutim, lek za zujanje u ušima su imale i naše bake.

Zujanje u ušima ili tinitus kako se medicinski naziva je stanje koje je poznato svima. Tačnije, svako od nas se bar jednom susreo sa ovim osećajem. Ipak, ovo stanje može biti trajnije, a to ume da bude veoma neprijatno. Srećom, naše bake imaju nekoliko saveta kako da se izborite sa ovim.

Lek za zujanje u ušima kojim su se koristile i naše bake

Postoji nekoliko različitih načina na koje možete da pomognete sami sebi kada je ovo stanju u pitanju. Ništa nije zahtevno, a pružiće vam olakšanje.

Članak se nastavlja posle reklama

Uzmite Gingko Bilobu ili perivinj

Gingko Biloba je najpoznatija po svom dejstvu kada je u pitanju pamćenje. Međutim, ova biljka je veoma efikasna i za druga stanja. Da biste zaustavili zujanje u ušima, dovoljno je da uzmete oko 120 mg standardizovanog ekstrakta, dva puta dnevno.

Mali perivinj je takođe biljka koja se pokazala kao veoma efikasna. Napravite odvar od 15 do 20 stabljika listova u 500 ml vode. Pijte tri šolje napitka svaki dan i zujanje bi trebalo da prestane.

Članak se nastavlja posle reklama

Slušajte klasičnu muziku kao lek za zujanje u ušima

Ovo možda deluje čudno, ali može biti efikasno. Pozitivni efekti su viđeni kod raznih ljudi. Klasična muzika često deluje veoma umirujuće na nas, pa samim tim je i melem za naše uši. Osim toga, slušanje ovakve muzike pomaže da se prikrije strana buka koja iritira slušni sistem.

Članak se nastavlja posle reklama

Metoda “nebeskog bubnja”

Ovo je tehnika koja dolazi iz Kine i smatra se veoma efikasnom. Stavite dlanove na uši tako da vam prsti budu na potiljku. Vaš kažiprst treba da bude postavljen preko srednjeg prsta i da klizi preko glave do potiljka. Moguće je da ćete primetiti kako se zujanje u ušima smanjuje.

Meditacija kao lek za zujanje u ušima

Meditacija takođe može biti od pomoći. Morate uzeti u obzir da zujanje u ušima može biti rezultat perioda visokog stresa ili značajnog emocionalnog šoka. Tinitus pomaže u oslobađanju od ovog stresa, ali to može da učini i meditacija koja je mnogo prijatnije. Naučićete da se opustite i razbistrite svoj um.

Nanesite esencijalno ulje

Neka eterična ulja mogu pomoći da se smanji zujanje u ušima. Ulje lavande pomaže u poboljšanju cirkulacije krvi, snižava krvni pritisak i razređuje krv. Ako imate zujanje u ušima uzrokovano hipertenzijom, onda bi trebalo da se odlučite za ovo ulje. Sa druge strane, pačuli takođe može biti korisno jer ima protivupalno dejstvo.

Upotrebite sveću za uši

Sveže za uši se mogu koristiti kao lek za zujanje u ušima. One pomažu u uklanjanju ušne masti iz uha koja može uzrokovati zujanje.

Članak se nastavlja posle reklama
  • Položite glavu na stranu na ravnu površinu
  • Ubacite jedan kraj sveće u uvo
  • Zapalite drugi kraj

Toplota će jednostavno omekšati čep od ušnog voska koji je u uhu i to bi trebalo da umanju zujanje u ušima.

Dakle, ako imate zujanje u ušima, nije ništa ozbiljno. Naravno, ako to ne prestaje već duže vreme, trebalo bi da posetite lekara jer je veoma važno i da znate koji je uzrok ovoj pojavi.

Članak se nastavlja posle reklama

Liudmila Chernetska/GettyImagesPlus