SMANJITE CELULIT OČAS POSLA

by | 16.08.2023

Postoji nekoliko kućnih lekova koji mogu pomoći

SMANJITE CELULIT OČAS POSLA  

Celulit je uobičajena briga mnogih žena. To su neravnine na koži uzrokovane masnim naslagama. Iako ne postoji magični lek za celulit, postoji nekoliko tehnika „uradi sam“ koji su od pomoći

Uklonite celulit u kućnim uslovima

Istražićemo u ovom tekstu neke jednostavne lekove koje možete isprobati kod kuće.

Kućni lekovi za celulit

1. Suvo četkanje

Suvo četkanje je tehnika u kojoj četkom s prirodnim vlaknima kružnim pokretima masirate kožu. Ovo poboljšava protok krvi, uklanja mrtve ćelije kože i smanjenju pojave celulita. Masaža počinje od stopala prema gore, fokusirajući se na područja s celulitom. Masirajte kožu oko pet minuta pre tuširanja.

2. Piling od kafe

Talog od kafe može biti odličan prirodni piling za kožu. Kofein u kafi stimuliše krvotok i smanjenju pojave celulita. Pomešajte talog kafe s toplim kokosovim uljem i masirajte ga na zahvaćena područja nekoliko minuta. Zatim isperite pod tušem. Ovaj lek možete ponoviti nekoliko puta nedeljno za najbolje rezultate.

3. Jabukovo sirće

Jabukovo sirće je poznato po raznim zdravstvenim prednostima, uključujući smanjenje celulita. Pomešajte jednake delove jabukovog sirćeta i vode i nanesite na zahvaćena područja. Nežno masirajte rastvor u kožu nekoliko minuta, a zatim ga isperite. Ovo možete raditi jednom dnevno dok ne vidite poboljšanje.

4. Ulje kleke

Ulje kleke ima svojstva detoksikacije koja mogu pomoći u smanjenju celulita. Pomešajte nekoliko kapi ulja kleke sa osnovnim uljem poput kokosovog ili maslinovog ulja. Masirajte smešu na zahvaćena područja oko 10 minuta. Radite ovo tri puta nedeljno.

5. Masaža

Masiranje celulitom zahvaćenih područja može pomoći u poboljšanju cirkulacije krvi i smanjenju celulita. Možete koristiti ruke ili četku za masažu da nežno masirate područja oko 10 minuta dnevno. Ovo će pomoći u razbijanju masnih naslaga i poboljšanju teksture vaše kože.

Imajte na umu da ovim kućnim lekovima može biti potrebno vreme da pokažu vidljive rezultate. Doslednost i strpljenje su ključni. Ako imate izražen celulit, uvek je najbolje da se konsultujete sa dermatologom ili zdravstvenim radnikom za dalje savete.

 

Foto: Andrii Borodai / gettyimages.com