RICINUSOVO ULJE PROTIV BRADAVICA I PAPILOMA NA KOŽI

by | 14.08.2021

 Zagrejano ulje umasirajte na mesto gde se bradavice nalaze i ostavite da se upije

 

 Pojava bradavica i papiloma na ljudskom telu je nedvosmislen simptom lošeg imuniteta. Srećom, ni jedne ni druge ne predstavljaju opasnost po zdravlje, ali su izuzetno ružnog izgleda. Tvrdokorne bradavice, pogotovo ako se jave na nezgodnom mestu, mogu biti i veoma bolne.

Postoji mnogo narodnih načina da se rešite ovih izraslina, a ricinusovo ulje se smatra najefikasnijim. Ovo ulje ima antivirusno i antiinflamatorna svojstva, bogato je antioksidantima, savršeno vlaži i umiruje oštećenu kožu.

Lečenje bradavica i papiloma traje prilično dugo, od nekoliko nedelja do mesec dana, pa je neophodno samo da budete uporni i strpljivi. Najbolje je namazati kožu nakon tuširanja ili kupke.

Ricinusovo ulje treba zagrejati na 22-25 stepeni, što možete da uradite i ako ga smo držite neko vreme među dlanovima. Zatim lagano umasirajte mesto gde imate bradavicu ili papilom, utrljavajte nekoliko minuta i ostavite da se upije. Ovo radite dva do tri puta dnevno.

U slučaju da se pojavi krasta, nikako je ne uklanjajte dok sama ne otpadne. Da biste ubrzali proces zarastanja, nanesite ulje vitamina A na kožu nakon svakog tretmana. Dok tretirate papilome i bradavice, kao i narednih 10 dana po prekidu tretmana, nemojte ići u solarijum, niti raditi piling tela.

Pomaže i topli oblog od nevena ili kamilice, ali prethodno treba dobro osušiti kožu. Kada uklonite oblog sa bradavica ili papirloma, obavezno prebrišite mesto.