REŠITE SE LOŠEG ZADAHA ZA PET MINUTA

by | 04.07.2023

Donosimo vam nekoliko prirodnih osveživača usta

 

Ovo je veoma neprijatna pojava, ali ne brinite. Pokazaćemo vam kako da se rešite lošeg zadaha očas posla i da se osećate prijatno u društvu

Rešite se lošeg zadaha očas posla

Loš zadah ili halitoza nastaje usled nakupljanja bakterija u ustima, koje proizvode gasove koji mogu mirisati. Miris se obično proizvodi kada bakterije razgrađuju šećere i skrob u hrani koju jedemo.

U nekim slučajevima, to takođe može ukazivati na ozbiljne stomatološke probleme poput bolesti desni ili karijesa. Iako je najbolje rešenje da se rešite problema lošeg zadaha redovno odlaziti na stomatološke preglede, neki, provereni lekovi takođe mogu pomoći da rešite problem.

Rešite se lošeg zadaha: Pet jednostavnih načina

Ovo su prirodni osveživači usta koji vam mogu pomoći da rešite problem lošeg zadaha.

Karanfilić

Karanfilić je još jedan uobičajeni sastojak koji se nalazi u našoj ostavi i koji može pomoći da se rešite problema lošeg zadaha, kao i otečenih desni. Njegova antibakterijska svojstva smanjuju broj bakterija u ustima, kao i rizik od drugih stomatoloških problema kao što su krvarenje i karijes. Možete samo ubaciti nekoliko komada karanfilića u usta i žvakati ih da biste se rešili problema sa lošim zadahom.

Voda

Voda pomaže da se bakterije ispiru iz usta i takođe sprečava njihovo razmnožavanje u ustima. Pomaže da vam dah ostane svež. Dakle, ako osećate da vam dah neprijatno miriše, puno vode dnevno. Takođe možete iscediti pola limuna u vodu .

Med i cimet

I med i cimet imaju snažna antiinflamatorna i antibakterijska svojstva koja mogu pomoći da se smanji rast bakterija u ustima i da vaše desni budu zdrave. Redovno nanošenje meda i paste od cimeta na zube i desni može smanjiti rizik od karijesa, krvarenja desni, pa čak i lošeg zadaha. Oba sastojka su apsolutno sigurna i lako se mogu naći u ostavi

Korica cimeta

Kora cimeta je slatkog ukusa i može vam pomoći da se rešite problema lošeg zadaha. Kao i karanfilić, cimet takođe sadrži antibakterijska svojstva koja mogu smanjiti rast bakterija u ustima koje izazivaju miris. Samo treba da držite mali komad kore cimeta u ustima nekoliko minuta, a zatim ga bacite.

Ispiranje grla slanom vodom

Grgljanje toplom slanom vodom može sprečiti rast loših bakterija u ustima i sprečiti loš zadah. Samo treba da pomešate 1/4 kašičice soli sa čašom vode i ispirate grlo pre nego što izađete.

 

Foto: Milan Krasula / gettyimages.com