Napravite sami antigljivični sprej za stopala

by | 13.10.2023
Napravite sami antigljivični sprej za stopala

Donosimo vam jednostavan recept za sprej za stopala koji može da reši problem gljivičnih infekcija

Smrdljiva stopala su obično izazvana gljivicama. Ako ste u potrazi za prirodnim rešenjem donosimo vam zanimljiv recept.

Sprej za stopala protiv gljivica

Srećom, postoji mnogo prirodnih lekova koji pomažu u rešavanju problema gljivica, kao što je ovaj sprej, koji se može brzo napraviti kod kuće. Dakle, pre nego što požurite da kupite lekove bez recepta koji obično sadrže razne hemikalije, isprobajte ovaj prirodni „uradi sam“ antifungalni sprej sa jabukovim sirćetom.

Osim toga, pravljenje ovog spreja protiv gljivica ne može biti lakše, jer jednostavno kombinujete sastojke u staklenu bocu sa raspršivačem i dobro promešate.

Kako bilje deluje na gljivice

Suština ovog spreja je u sastojcima koji leče kožu, uključujući gel aloe vere, jabukovo sirće i hamamelis. Ovaj poslednji sastojak sadrži tanine koji ekstrakt hamamelisa čine prirodnim adstringentom, jer uklanjaju višak masnoće sa kože. U međuvremenu, jabukovo sirće sadrži probiotike i vrstu kiseline koja podstiče rast probiotika koji može pomoći u eliminisanju gljivica.

U sastav ovog spreja ulaze i tri esencijalna ulja: lavanda, pepermint i kamilica. Oni su takođe uspešni borci protiv gljivica, a osim toga mogu da smire upaljenu kožu. Batzna ulja koja služe za razređivanje esencijalnih ulja su masilnovo i jojobino ulje.

Recept za antigljivični sprej za stopala

Sastojci:

  • 60 ml čistog gela aloe vere
  • 30 ml ulja jojobe
  • 15 ml maslinovog ulja
  • 15 ml jabukovog sirćeta
  • 10 kapi esencijalnog ulja lavande
  • 2 kapi esencijalnog ulja peperminta (opciono)
  • 10 kapi ulja kamilice
  • 15 ml ekstraksta hamamelisa

Priprema: Kombinujte sve sastojke u staklenu bocu sa raspršivačem. Tamno staklo je najbolja opcija. Dobro promućkajte sastojke. Bocu čuvajte u frižideru kako biste obezbedili osećah hlađenja kada nanesete sprej na stopala.

Kada ste spremni za upotrebu, jednostavno prskajte na zahvaćeno područje i ostavite da se osuši na vazduhu.

Nanesite sprej dva do tri puta dnevno nekoliko dana zaredom ili dok simptomi ne nestanu. Ako osetite bilo kakvu iritaciju, prestanite sa upotrebom ili dodatno razblažite s maslinovim uljem i aloe verom i pokušajte ponovo.

Odricanje od odgovornosti: Sadržaj pružen na www.magicnobilje.com na temu koje se tiču zdravlja i ishrane ne sme se smatrati zamenom za profesionalni savet, dijagnozu ili tretman. Uvek se obratite kvalifikovanim stručnjacima za bilo kakve nedoumice koje imate u vezi sa zdravljem i medicinskim stanjima.

photoguns / gettyimages.com