Recept: Napravite mleko za skidanje šminke i čišćenje lica

by | 23.01.2024
Recept: Napravite mleko za skidanje šminke i čišćenje lica

Postizanje blistave i zdrave kože je želja mnogih, a suštinski korak u nezi kože je efikasno čišćenje. Mleko za skidanje šminke i čišćenje je nežan i hranljiv način za uklanjanje nečistoća.

Mleko za čišćenje lica je neopohodno za negu kože. Iako na tržištu postoji mnogo proizvoda za ovu namenu, zar ne bi bilo sjajno da ga sami napravite  kod kuće od prirodnih sastojaka koji su lako dostupni.

Mleko za skidanje šminke za zdravu kožu

Dakle, hajde da istražimo jednostavan i efikasan  „uradi sam“ recept mleko za čišćenje koje će doprineti vašoj rutini nege kože. U ovom mleku nalaze se sastojci koji i te kako neguju i hrane kožu:

Mleko: Ono je prirodno sredstvo za čišćenje koje pomaže u uklanjanju prljavštine i hrani kožu. Sadrži mlečnu kiselinu, koja pomaže u pilingu i postizanju svetljieg tena.

Bademovo ulje: Bogato vitaminima i hidrira kožu. Takođe je poznato po svojim nežnim svojstvima čišćenja.

Aloe vera gel: Aloe vera je poznata po svojim umirujućim i lekovitim svojstvima. Pomaže u smirivanju iritirane kože i dodaje osvežavajući dodir mleku za čišćenje.

Ružina vodica: Deluje kao prirodni tonik, balansira pH kože i pruža predivan miris.

Esencijalna ulja: Ulja lavande, čajevca ili kamilice su odličan izbor za različite prednosti kože.

Kako se pravi mleko za skidanje šminke

Korak 1: Prikupite sve potrebne sastojke, trebalo bi da odaberete one koji su visokog kvaliteta. Korišćenje organskih i neprerađenih sastojaka poboljšaće efikasnost vašeg domaćeg mleka za čišćenje.

Korak 2: Uzmite čistu činiju i sipajte u nju pola šolje mleka. Mleko služi kao osnova ove smese i daje kremastu strukturu.

Korak 3: Dodajte jednu kašiku bademovog ulja u mleko. Ovo ulje je odlično za vlaženje i čišćenje, što ga čini idealnim dodatkom vašem “uradi sam” mleku za čišćenje.

Korak 4: Dodajte kašiku aloe vere gela u smešu. Aloe vera pomaže u smirivanju kože, smanjenju upale i podsticanju zdravog tena.

Korak 5: Sipajte dve kašike ružine vodice u smešu. Ružina voda deluje kao prirodni tonik, osvežava i revitalizira kožu.

Korak 6: Ako uživate u blagodetima esencijlnih ulja, dodajte nekoliko kapi na osnovu vaših želja. Eterična ulja ne samo da doprinose mirisu, već nude i dodatne prednosti za negu kože.

Korak 7: Doro izmešajte sastojke kako biste dobili glatku i ujednačenu teksturu.

Korak 8: Sipajte ovo mleko u čistu, hermetički zatvorenu posudu. Čuvajte ga u frižideru.

Kako se koristi mleko za čišćenje

Uzmite malu količinu mleka za čišćenje i ravnomerno nanesite na lice i vrat. Nežno umasirajte u kožu kružnim pokretima. Ovo pomaže u uklanjanju nečistoća i unapređenju cirkulacije krvi.

Pamučnim tupferom uklonite mleko s lic. Na kraju, isperite lice hladnom vodom da zatvorite pore i osušite ga čistim peškirom.

Uključivanje ovog mleka za čišćenje u svoju rutinu nege kože dobićete blistav ten. Prirodni sastojci osiguravaju da će koža biti nahranjena i negovana.

Prostock-Studio / gettyimages.com