Čokoladna maska za kosu: Isprobajte tri recepta za prirodnu negu

by | 09.01.2024
Čokoladna maska za kosu: Isprobajte tri recepta za prirodnu negu

Čokolada se vekovima koristi u ritualima lepote. Čokoladna maska za kosu donosi nekoliko benefita, poput poboljšanja rasta kose, smanjenje peruti i duboko kondicioniranje.

Zrno kakaoa je prepuno antioksidanata koji mogu pomoći u zaštiti kose i kože glave od oštećenja. Nakon otkrivanja moćnih prednosti kakaoa za kožu, terapija čokoladom je u porastu. Pokazala se kao dobar proizvod za održavanje zdrave kose.

Čokoladna maska za kosu pruža prirodnu negu

Čokolada se može koristiti kao balzam za kosu. Hrani kožu glave, što čini kosu jačom. Crna čokolada sadrži minerale kao što su bakar, gvožđe i cink, koji podstiču rast ćelija i povećavaju protok krvi u vlasište. Na taj način se bolje iskorišćavaju hranljive materije. Poboljšanje cirkulacije takođe može pomoći u prevenciji gubitka kose.

Takođe, sadržaj cinka u čokoladi može pomoći u smanjenju peruti i iritacije vlasišta te na taj način sprečava gubitak kose. Prema studijama, manje je verovatno da će ljudi koji konzumiraju puno čokolade imati nedostatak cinka.

Čokolada ne samo da ublažava perut, već se pokazalo i da poboljšava folikule dlake, povećava rast kose i pomaže u uklanjanju peruti. Ako imate poteškoća sa opadanjem kose, možete ga poboljšati jedući čokoladu kao alternativu.

Čokolada nije samo za jelo

Čokolada sadrži veliku količinu prirodne vlage koja je važna za zdravu kosu i hidrataciju. Kakao puter je takođe odličan izvor vitamina, jer se smatra da podstiče zdravu proizvodnju ulja, kao i da ublažava iritaciju vlasišta i perut. Crna čokolada je takođe bogata gvožđem, koje je potrebno za rast i prevenciju kose.

Čokoladna maska za kosu: Recepti

Postoji nekoliko različitih recepata za čokoladne maske za kosu koje možete napraviti kod kuće.

Prvi recept: Pomešate 1/3 šolje kakao praha, 1/2 šolje meda i 1/4 šolje maslinovog ulja. Sastojke dobeo izmešajte, ravnomerno nanesite na vlasiše i kosu. Ostavite da odstoji pola sata pre nego što je isperite blagim šamponom.

Drugi recept: Biće vam potrebno 1/4 šolje kakao praha, 1/4 šolje meda, 1/4 šolje maslinovog ulja i 1/4 šolje jogurta. Jednostavno pomešajte sve sastojke i nanesite na kosu. Ostavite masku da deluje 30 minuta, a zatim isperite šamponom i nanesite uobičajeni balzam.

Treći recept: Trebaće vam: -1/4 šolje kakao praha -1/4 šolja meda, 1/2 šolje jogurta i dve kašičice bademovog ulja. Pomešajte sve sastojke zajedno u činiji dok ne dobijete glatku, konzistentnu pastu. Nanesite masku na kosu od korena do vrhova, pazeći da pokrijete svu kosu. Ostavite masku da deluje 30 minuta do sat vremena, a zatim je isperite toplom vodom. Koristite blagi šampon.

vesmil / gettyimages.com