ALERGIJU NA POLEN POBEDITE UZ CELER, MED, KOPRIVU I CRNI KIM

by | 15.07.2021

Polen iz meda  prirodna je vakcina protiv alergije 

Neki stručnjaci navode da konzumiranje meda pomaže organizmu da se privikne na polen, što bi za imunitet bio jasan znak da polen nije pretnja. To znači da bi polen iz meda bio prirodna vakcina protiv alergije. Pojedina istraživanja pokazuju da su dve kašike meda dnevno dovoljne da se alergijske reakcije ublaže i do 75 % – s konzumiranjem treba početi nekoliko nedelja pre početka sezone cvetanja biljaka.

 

Kombinacija 1:
Đumbir + med
Sastojci: Mleko, med, đumbir
Priprema: U čašu toplog mleka dodajte kašičicu meda i pola kašičice izrendanog đumbira, pa dobro promešajte. Napitak pijte uveče pre spavanja.

Kombinacija 2:
Celer + med
Sastojci: Celer (lišće i koren), med
Priprema: Iscedite sok od svežeg lišća i korena celera i sipajte ga u teglu. Dodajte onoliko meda koliko je soka u posudi. Promešajte kašikom i čuvajte u frižideru najmanje nedelju dana. Sredstvo uzimajte tri puta dnevno, po jednu kašiku pola sata pre jela.

Kombinacija 3:
Kopriva + med
Sastojci: Lišće koprive, med
Priprema: Pola kilograma lišća koprive sameljite i pomešajte sa dvesta grama meda. Nakon što odstoji deset dana u frižideru, svakog jutra uzimajte po jednu kašičicu mešavine na prazan želudac.

Kombinacija 4:
Crni kim + med
Sastojci: Crni kim, beli luk, med
Priprema: Jednu kašičicu zdrobljenog crnog kima pomešajte sa dve kašike meda i dva zdrobljena čenja belog luka. Tokom tri nedelje ujutru natašte treba uzimati kašiku mešavine.