MRŠAVLJENJE BEZ JO-JO EFEKTA

29.11.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 318 | Autor: | 0

Ako se pridržavate ovih 5 pravila, ostaćete vitki i nakon dijete

Ako se pridržavate ovih 5 pravila, ostaćete vitki i nakon dijete.

Odluka da smršate prvi je korak ka ostvarenju vaše figure iz snova. Kako to rešiti da biste izbegli neželjene efekte u vidu jo-jo efekta?

Prvo: počnite sa glavom!
Neki kažu da je „sve u našoj glavi“ i tako je stvarno sa gubitkom kilograma. Uverenje o onome što radimo i samopouzdanje mogu učiniti čuda, a oni nam definitivno pomažu da se otključamo mentalno, što utiče na rad tela tokom ishrane. Tretiranje perioda mršavljenja kao nužno zlo i prelazna faza nikada neće dovesti do održavanja rezultata. Jaka unutrašnja motivacija i samodisciplina omogućiće vam da istrajete u težim trenucima.

Drugo: promenite svoje prehrambene navike
Delotvorno mršavljenje znači promene vaših prehrambenih navika. Samo na taj način možemo garantovati dugoročne efekte. Sve promene treba uvoditi postepeno - koristeći male korake. Tek kada naučimo i zapamtimo jednu zdravu naviku, uvedemo drugu, dok zdrava ishrana i zdrav život ne postanu rutina. Na primer, postepeno unosite više povrća, voća i ribe u ishranu, eliminišite slatkiše ili nezdravu grickalicu.

Treće: jedite manje i češće
Najbolje je da pripremite pet malih obroka. Morate da jedete redovno da biste imali energiju ceo dan. Umesto obilnog doručka i večere, možete da pravite manje porcije. Dijeta planirana na ovaj način sprečava jednokratno preopterećenje želuca, probavne smetnje, skladišćenje neiskorišćene energije i debljanje. Imajte na umu da našem stomaku treba oko 15 minuta da "obavesti" mozak da smo siti. Kao rezultat toga, jedemo previše tako što brzo jedemo. Zato pokušajte da jedete polako - dobro varenje počinje u ustima, temeljnim žvakanjem hrane.

Četvrto: pijte vodu
Obavezno pijte vodu s niskim sadržajem natrijuma. Voda za mršavljenje je nezamenljiva. Čisti organizam od toksina i ubrzava metaboličke procese. Ne zaboravite da ne pijete tokom jela, već oko 15-20 minuta nakon svakog obroka, da se sokovi za varenje ne razređuju i hrana bolje razgradi. Zaboravitenagaziranapića.

Peto: redovno se bavite sportom
Samo dijeta i promena prehrambenih navika nisu dovoljni. Mršavljenje treba da bude podržano vežbama. Ovo ne samo da će ubrzati metabolizam, već će vam pre svega omogućiti da izgradite čvrsto telo. Vežbanje treba uvoditi od samog početka mršavljenja. Vežbajte redovno, barem 2-3 puta nedeljno, oko 30 minuta. Na početku započnite s hodanjem, plivanjem ili vožnjom bicikle.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net